Jokipata ry - Kilpatanssia vuodesta 1969

Jokipata ry

Jokipata ry on joensuulainen tanssiurheiluseura. Seuran tavoitteena on tarjota monipuolista tanssiliikuntaa eri-ikäisille harrastajille. Seurassa voi harrastaa myös tanssiurheilua kilpatanssin merkeissä. Tanssiurheilu harrastuksena on näyttävä ja monipuolinen laji. Tanssi on fyysisesti erittäin vaativaa ja oikeiden liikeratojen hallinta edellyttää monipuolisen liikunnan tuomaa hyvää peruskuntoa.

Jokipata on ollut  Nuori Suomi –sinettiseura vuodesta 2010 lähtien. Sinettiseurat ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Ne ovat aktiivisia ja kehityshaluisia seuroja - lajiensa ja paikkakuntiensa parhaita! Seuran toimintaa arvioidaan säännöllisesti Sinetti –kriteereiden valossa. 

Seura palkittiin vuonna 2009 Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n valtakunnalliseen Hyvä Seura- toimintaan liittyen maakunnallisella Pohjola –kansalaistoimintapalkinnolla sekä valittiin kolmen ehdokkaan joukkoon, joista valittiin vuoden urheiluseura valtakunnassa. Vuonna 2009 Jokipata valittiin vuoden urheiluseuraksi Pohjois-Karjalassa.

.

Tervetuloa harrastamaan tanssia Hyvään Seuraan!

Seuran historia

Diplomitanssinopettaja Veikko Niemelän kehotuksesta ja hänen opastuksellaan muutama innokas tanssin harrastaja perusti 29.10.1969 Joensuun Kilpatanssikerho Jokipata ry:n (JOENSUUN KILPATANSSIKERHO). Veikko Niemelä kävi Joensuussa seuran alkuaikoina 3-4 kertaa vuodessa ohjaamassa ja valmentamassa kummiseuransa jäseniä.

1970-luvun alussa Jokipata ry liittyi nykyisen Suomen Tanssiurheiluliiton (STUL) jäseneksi ja 80-luvun lopussa seura alkoi panostaa juniorityöhön ja ryhtyi aktiivisesti kouluttamaan omia valmentajia.

Seuran nimi lyhennettiin 90 -luvun alussa Jokipata ry:ksi ja toimintatavoitteisiin kirjattiin Jokipata ry:n kehittäminen tanssiurheiluseurana. Seura hyväksyttiin Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n (POKALI) jäseneksi 1998.

Vuosi 1999 päätettiin komeasti 10-tanssin SM kilpailuilla. 

Vuonna 2004 Jokipata ry täytti 35 vuotta. Joensuun kaupunki palkitsi seuran aktiivisesta juniorityöstä. 

2005 Jokipata ry sai järjestettäväkseen GP-10-tanssi / vakio ja latinalaistanssi kilpailut, kilpailut nimettiin Jokipata ry:n 35-v juhlakisoiksi.

2009 Jokipata järjesti SM-Latin kilpailut Joensuu Areenalla. Kisat olivat seuran 40-v juhlakilpailu. Areenan katsomat olivat täynnä koko kisapäivän ajan. 
Seuran säännölliseen toimintaan on kuulunut järjestää kahdet tanssikilpailut vuoden aikana.

2010 Jokipata täytti sinettiseura laatukriteerit

2014 Jokipata järjesti Joensuussa tanssiurheilun GP-kilpailut

2018 Menestynein Jokipadan kilpapari oli Sami Määttänen ja Arina Sharapova. He tanssivat silloin Nuoriso C-luokassa. He ovat nyt nousseet Nuoriso B-luokkaan, eli toiseksi korkeimmalle taitotasolle.

2018 Jokipata valittiin Tähtiseuraksi, joka on olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen kehittämä seurojen laatuohjelma.

16.11.2019 tanssitaan Jokipadan 50 v. valtakunnalliset juhlakilpailut Joensuussa.

Jokipadassa on 13 aktiivista kilpaparia.

Esiintymisiä

Tarvitaanko piristystä juhliin tai syntymäpäiville? Jokipadan tanssijoilta voit tilata upean tanssiesityksen. Suunnitellaan tilaisuuteesi sopiva esitys yhdessä.